Ciasto Cassis

Ciasto Cassis to wybór idealny na specjalne okazje, takie jak uroczyste przyjęcia czy ważne uroczystości. Jego wyrafinowany smak i elegancki wygląd z pewnością oczarują każdego smakosza deserów, a unikalna kombinacja smaków i tekstur sprawi, że będzie to niezapomniane doświadczenie kulinarne.

Szarlotka z bezą

Jesień nieodłącznie kojarzy mi się z jabłkami, a co za tym idzie dziś częstuje przepisem na pyszną szarlotkę z bezą. Spód ciasta jest prawie kruchy, bo z dodatkiem śmietany – otulony warstwą podsmażonych jabłek i puszystą bezą. Wierzch ciasta zdobi dekoracyjna kratka.

Ciasto Dakłas

Ciasto Dakłas to hit internetu ostatnich dni, ja też postanowiłam wypróbować.. co tu dużo mówić, nie zawiodłam się.  Spód to mocno czekoladowe ciasto, następnie gruba warstwa kremu wypełnionego dużą ilością orzechów i daktyli połączona z kajmakiem, a wierzch wieńczy chrupka beza. Polecam!