Drożdżówki z jagodami

Chociaż sezon na jagody już za nami, zapasy zrobione i zamrażalnik pęka w szwach… Dlatego postanowiłam popracować z ciastem drożdżowym, które od zawsze lubiłam jeść, ale niekoniecznie robić… Jeśli ktoś z Was też nie jest przekonany, wypróbujcie przepis poniżej. Polecam!

Donuts

Donut to rodzaj smażonego na głębokim tłuszczu pączka, który różni się od tego polskiego brakiem nadzienia i charakterystyczną dziurką pośrodku. Ciastko polewane jest dużą ilością lukru, karmelu lub czekolady i ozdabiane różnokolorowymi posypkami. Ostatki to czas przypadający na koniec karnawału, tuż przed rozpoczęciem Wielkiego Postu.…

Jagodzianki

Dużo wolnego czasu? Myślę, że warto zrobić ciasto drożdżowe, a z tego ciasta pyszne bułeczki z jagodami. Są delikatne, puszyste, niezbyt słodkie. Uwielbiam tego typu bułeczki, rogaliki – po prostu niebo w gębie! Musicie spróbować, a zapewniam Was, że na jednej nie skończycie…

Serowe oponki

Fusce quis tincidunt sapien. Praesent sodales sollicitudin risus nec bibendum. Quisque at libero a sem malesuada rhoncus vitae eu nisl. Proin nunc neque, ultricies ut est id, feugiat tincidunt tellus. Quisque pharetra est et leo pellentesque mollis. Cras consequat libero sit…