Biały blok czekoladowy

Biały blok czekoladowy to smaki dzieciństwa… jeden kawałek na pewno przywoła Wasze wspomnienia. Można również zrobić w wersji z kakao. Blok najlepiej wykonać 2-3 dni wcześniej i przechowywać w lodówce. Herbatniki miękną, masa tężeje i ładnie daje się pokroić. Bakalie kroimy na duże kawałeczki.

Knoppers

Kolejne ciasto, które zagości na blogu to Knoppers. Bazą tego ciasta jest mleko w proszku. Masa czekoladowa i mleczna są bardzo stabilne. Przygotowanie całości nie zajmie więcej niż 30 min.

Tort galaretkowy

Coś pysznego i kolorowego dla wielbicieli galaretki. Tort na bazie jogurtu, bardzo lekki – wspaniale smakuje ze świeżymi owocami. Nie wymaga wiele pracy, jednak musimy wziąć pod uwagę czas na stężenie galaretki.

Ptasie mleczko

Pyszne ciasto, którego podstawą są herbatniki, następnie masa z białek i całość otulona polewą czekoladową. Deser mimo swej konsystencji  zsiada się szybko, więc nadaje się gdy by zrobić gdy potrzebujemy czegoś na szybko.