Sernikowy Maxi King
Sernikowy Maxi King to ciasto bez pieczenia przeplatane warstwami na wzór popularnego batonika. Łatwe w przygotowaniu, smaczne i ładnie się prezentujące. Idealne na imprezy, na niedzielny stół czy nawet święta.
Sernikowy Maxi King to ciasto bez pieczenia przeplatane warstwami na wzór popularnego batonika. Łatwe w przygotowaniu, smaczne i ładnie się prezentujące. Idealne na imprezy, na niedzielny stół czy nawet święta.
Ciasteczka od zawsze stanowiły element imprez, wesel i Świąt. W dzisiejszym poście przedstawiam Wam ule kokosowe z nadzieniem rumowym. Tak naprawdę to co dajemy do wnętrza naszego ciasteczka jest dowolne, jednak nadzienie nie może być zbyt płynne. Robiłam je po raz pierwszy i śmiało mogę powiedzieć,…
Powoli wkraczamy w świąteczne klimaty, warto więc pomyśleć o ciastach, które podamy na świątecznym stole. Mam dla Was idealne ciasto, które nie jest przesadnie słodkie, wilgotne i głównym składnikiem są mandarynki, które są nieodłącznym elementem świąt Bożego Narodzenia. Ciasto nie jest bardzo pracochłonne, ale musimy poświęcić trochę…
Przepis na ciasto, który jest dość stary, piekła go moja babcia, mama, więc pora i na mnie 😉 Idealny dla smakoszów orzechów włoskich. Nie jest bardzo słodki, ale warto spróbować. Stare przepisy to sprawdzone i smaczne przepisy! Ciasto orzechowe można śmiało wykorzystać jako blat do tortu!
Trochę zabawy, ale efekt gwarantowany! Warto pokusić się i je przygotować, pyszne biszkoptowe ciasto, z kremem śmietanowym i ponczem czekoladowo – procentowym, pychota, gorąco polecam 🙂
Tego ciasta chyba nikomu nie trzeba przestawiać. Efektowne, smaczne i bez pieczenia. Gdy ugotujemy wcześniej budyń, zrobienie tego ciasta nie zajmie dłużej niż 30 min. Stabilne, dobrze się kroi, świetnie nadaje się na rodzinne imprezy.
Pyszne ciasto przekładane z makiem. Kojarzy mi się wyłącznie z dzieciństwem i Świętami Bożego Narodzenia. Wilgotny mak sprawia, że ciasto nie jest zbyt suche. Całość można oblać polewą czekoladową. Przepis pochodzi z rodzinnych zapisków. Polecam!